Hyppää sisältöön

Muistikuvia 00-luvusta

Olli Sinivaaran toimittamassa Muistikuvia 00-luvusta -antologiassa pohditaan nuoruuden olemusta 2000-luvun alun perspektiivistä. Teos koostuu vapaamuotoisista esseistä, artikkeleista ja novelleista, joiden kirjoittajina on nuoria kirjailijoita ja tutkijoita. Tekstit piirtävät niin laajempia historiallisia kaaria kuin omakohtaisia ja yksilöllisiä kuvia nuoruudesta ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Myös itse nuoruuden käsitettä tutkitaan eri näkökulmista: onko olemassa yksi ”nuoruus”, tavoittaako käsite ”nuoruus” nuoruuden todellista olemusta?

Antologiassa liikutaan 2000-luvun nuoruuden globaalista ympäristöstä Suomen alueellisiin eroihin, koko länsimaisen kulttuurin makrotasolta pienten kulttuurierojen mikrotasolle. Kirjaan ovat kirjoittaneet Pauliina Haasjoki, Elisa Helenius, Essi Henriksson, Ville Hytönen, Juha Itkonen, Mikko Jakonen, Satu Manninen, Anna Maria Mäki, Maura Ratia, Ville-Juhani Sutinen, Tuomas Tepora, Tuomas Timonen ja Taneli Tuominen.

Kirjan esikuvia ovat olleet Antti Arnkilin vuonna 2006 toimittama Nuori Voima -lehden 90-lukunumero ja Tuomas Nevanlinnan toimittama ARG-lehden 70-lukunumero.

Tekijät:
Olli Sinivaara (toim.)
Hinta:
5€
Julkaisuvuosi:
2010
Julkaisun numero:
Nuorisotutkimusseuran julkaisuja 104
ISBN:
978-952-5464-67-2
Ulkoasu:
Nid.
Sivumäärä:
177 s.