Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimus-lehti

Nuorisotutkimus on vuodesta 1983 lähtien ilmestynyt vertaisarvioitu tieteellinen aikakauslehti.

Lehti julkaisee artikkeleita, jotka käsittelevät lapsiin tai nuoriin, lapsuuteen tai nuoruuteen, nuorisokulttuureihin, nuorisopolitiikkaan, nuorten elinoloihin tai palveluihin kohdentuvia käytänteitä, käsitteitä, instituutioita, puhetapoja ja politiikkaa. Artikkelit voivat olla empiirisiä, teoreettisia tai metodologisia. Vertaisarvioitujen artikkelien lisäksi Nuorisotutkimuksessa julkaistaan katsauksia, haastatteluja, ajankohtaisia puheenvuoroja nuoriso- ja yhteiskuntapolitiikasta, kirja-arvioita ja lektioita.

Nuorisotutkimus on poikkitieteellinen lehti, joka rohkaisee tieteiden väliseen vuoropuheluun ja eri teorioiden, ajatteluperinteiden, menetelmien tai tieteenalojen yhdistämisiin ja rajanylityksiin. Nuorisotutkimuksen tulee olla yksi tarjottavien tekstien läpileikkaava teema, mutta lehteen voi tarjota artikkeleita eri tieteenaloilta. Lehti painottaa artikkeleita, joissa nuori tai nuoruus ei ole vain ilmiön, esimerkiksi oppimisen, tapahtumapaikka.

Nuorisotutkimuksella on käytössä vertaisarviointitunnus (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), ja se on Julkaisufoorumin luokituksessa (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) tasolla 1.

Lehti ilmestyy painetun lehden kanssa samaan aikaan avoimena verkkojulkaisuna Journal.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)-palvelussa (OJS). Painettuja lehtiä voi tilata vuosikertatilauksena tai ostaa irtonumeroina Tiedekirjasta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Ilmestyneet lehdet

Ilmestyneitä lehtiä voi selata Nuorisotutkimusseuran julkaisut-sivulla. Vuodesta 2022 alkaen lehti on artikkelikohtaisesti luettavissa journal.fi:ssä.

Lehden toimitus

Lehden päätoimittajina kaudella 2023–2024 toimivat VTT, dosentti Mira Kalalahti ja KT, dosentti Anna-Maija Niemi.

Toimitussihteerinä toimii Tanja Konttinen.

Lehden toimituskunta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).


Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla nuorisotutkimuksen ajankohtaisista asioista. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.