Hyppää sisältöön

Nuoret yrittävät. Vastuullisuus, joustavuus ja mahdollisuudet yrittäjyydessä

Nuorten yrittäjyys puhuttaa Suomessa. Yritystoiminnasta ja erityisesti kasvuyrittäjyydestä on kehittynyt taantuman kyljessä eräänlainen kansallinen pelastusohjelma.

Tässä kirjassa yrittäjyyttä pohditaan moniulotteisesti nuorten arvo-,asenne- ja kokemusmaailman kautta. Raportti perustuu niin yrittäjinä toimivien nuorten haastatteluihin kuin kansainväliseen vertailuaineistoon nuorten asenteista yrittäjyyttä ja yhteiskuntavastuullista yritystoimintaa kohtaan. Tutkimus esittelee tapausesimerkkejä nuorista yrittäjistä, jotka ovat havainneet yrittäjyysmahdollisuuden ja toteuttavat tarjoutuvia mahdollisuuksia sen puitteissa luovasti ja rohkeasti.

Ainutlaatuinen vertailuaineisto koostuu kolmesta hyvin erilaisissa kulttuureissa elävien suomalaisten, yhdysvaltalaisten ja eteläkorealaisten nuorten arvoja, asenteita ja riskikokemuksia selvittävästä tarkastelusta. Kansainvälisen tilastollisen vertailun tulokset osoittavat, että myös kulttuurierot vaikuttavat käsityksiin yrittäjyydestä. Suomalaisnuoret arvostavat  erityisesti vapauden ja luovuuden ilmapiiriä.

Tekijät:
Leena Haanpää ja Simo Tuppurainen
Hinta:
28 €
Julkaisuvuosi:
2012
Julkaisun numero:
Nuorisotutkimusseuran julkaisuja 122
ISSN:
1799-9219
ISBN:
978-952-5994-09-4
Ulkoasu:
Nid.
Sivumäärä:
193 s.