Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimus-lehti 1/2018

Antti Maunu käsittelee artikkelissaan Arjen rytmit ja yhteisöt – ammattiin opiskelevien hyvä elämä ja haalistuva individualismi vaatimusta joustavasta ja yksilöllisestä subjektista. Lehden toisessa artikkelissa Osallistumista vai osallistamista? Osallisuuden tarkastelua monialaisen oppimiskokonaisuuden toteuttamisessa Reetta NiemiKristiina Kumpulainen ja Lasse Lipponen tarkastelevat yhtä ensimmäisellä vuosiluokalla toteutettua monialaista oppimis­kokonaisuutta ja arvioivat oppilaiden osallisuuden toteutumista.

Kahden tutkimusartikkelin lisäksi lehdessä Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin vieraileva professori Ann Phoenix puhuu Marja Peltolan haastattelussa pojista, maskuliinisuuksista ja glokaalista tutkimusotteestaan. Anna Reetta RöngänHeli Ponton ja Tiina Lämsän lektiot pureutuvat kiusaamiseen, kaupunkikokemuksiin ja lapsuuskuvaan. Minna Nikusen ja Päivi Bergin lyhyt kirjoitus on aloitus käynnissä olevia tutkimushankkeita ja niiden problematiikkaa käsitteleville kirjoituksille. Heidän edustamansa hankkeet kertovat osaltaan, miltä muuttuva työelämä näyttää. Kirja-arvioissa käsitellään teemoja lasten ja nuorten mediakulttuureista kiusaamiseen yliopistoissa.

Nuorisotutkimus-lehti Journal.fi:ssä 

Nuorisotutkimus-lehdet ovat vuodesta 2019 alkaen luettavissa avoimesti Journal.fi-palvelussa. Vanhempia numeroita ei tällä hetkellä ole saatavilla digitaalisesti Elektra-palvelun lopetettua toimintansa, mutta niitä tullaan siirtämään myöhemmin Journal.fi-palveluun.  

Hinta:
4 €
Julkaisuvuosi:
2018