Hyppää sisältöön

Nuorten kansalaisidentiteetit ja mediakasvatus

Nuorten vähäinen kiinnostus politiikkaan puhuttaa. Yhdeksi ratkaisuksi esitetään mediakasvatusta, jolla tuetaan nuorten kansalaistietoisuutta. Miten nuorten mediakulttuurit voidaan ottaa huomioon osana kansalaisuuden tukemista? Miten linkittää julkisuuden ja osallistumistapojen muutokset nuorisotyöhön? Entä kouluopetukseen?

Sirkku Kotilainen ja Leena Rantala laventavat kirjassaan Nuorten kansalaisidentiteetit ja mediakasvatus perinteistä keskustelua nuorten äänestysinnokkuudesta ja poliittiseen toimintaan osallistumisesta kohti niitä moninaisia mediaosallistumisen tapoja, jotka ovat osa nuorten elämää. Varsinkin alle 18-vuotiaiden nuorten formaalit poliittisen vaikuttamisen mahdollisuudet suomalaisessa demokratiassa ovat vähäiset.

Uudenlaisia osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia tarjoaa media. Kotilainen ja Rantala pureutuvat erityisesti mediajulkisuuteen nuorten yhteiskunnallisen toiminnan kenttänä ja pohtivat, miten nuoria voidaan tukea mediavaikuttamiseen koulussa ja nuorisotyössä. 

Tekijät:
Sirkku Kotilainen ja Leena Rantala
Hinta:
20€
Julkaisuvuosi:
2008
Julkaisun numero:
Nuorisotutkimusseuran julkaisuja 89.
ISBN:
978-952-5464-47-4