Hyppää sisältöön

Kevätkokouksen järjestäminen poikkeusoloissa

Nuorisotutkimusseuran hallitus päätti ensimmäisessä kokouksessaan 4.2.2020, että yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään toukokuun 27. päivänä klo 16. Sittemmin puhjennut pandemia on kuitenkin muuttanut tilannetta. Nuorisotutkimusseuran säännöt eivät nykyisellään mahdollista sääntömääräisten kokousten järjestämistä tai fyysisiin kokouksiin osallistumista etäyhteydellä.

Yhdistyslaissa ei ole määräyksiä koskien tilannetta, jossa sääntömääräistä yhdistyksen kokousta ei pystytä pitämään kulkutautiepidemian kaltaisista ns. force majeur-syistä määräaikaan mennessä. Siten laista ei myöskään kirjauksia, jotka koskisivat kokouksen peruuttamista. Yhdistyksen hallitus joutuu siis harkitsemaan yleiseen vastuuseensa perustuen, kuinka yhdistys toimii tällaisessa tilanteessa.

Nuorisotutkimusseuran hallitus linjasi kolmannessa kokouksessaan 31.3.2020, että hallitus seuraa ”koronatilanteen ja yhdistyksen kokoontumista rajoittavien rajoitusten kehittymistä 5.5.2020 asti. Jos 5.5.2020 saatavilla olevien tietojen mukaan kevätkokouksen järjestäminen ei ole voimassa olevien rajoitusten puitteissa mahdollista, siirretään kokous järjestettäväksi siihen ajankohtaan, kun rajoitukset poistuvat niin, että kevätkokous järjestetään mahdollisimman pian tilanteen niin salliessa.” (Päätösasiat, § 7-)

Kevätkokouksen asialistalle on tulossa joka tapauksessa seuraavat sääntömääräiset kevätkokousasiat, joiden lisäksi asialistalla on esitys yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta etäosallistumisen mahdollistamiseksi yhdistyksen kokouksiin:

  • § 1 Kokouksen avaaminen
  • § 2 Kokousvirkailijoiden valinta
  • § 3 Laillisuus ja päätösvaltaisuus
  • § 4 Esityslistan hyväksyminen
  • § 5 Tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastajien lausunto vuodelta 2018 (LIITTEET 1-3)
  • § 6 Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2019
  • § 7 Yhdistyksen sääntömuutos (Kirjataan sääntöihin mahdollisuus järjestää sääntömääräiset kokoukset ja osallistua fyysisiin kokouksiin etäyhteydellä)
  • § 8 Kokouksen päättäminen

Lisätiedot

Jenni Lahtinen

Nuorisotutkimusseuran hallituksen sihteeri

jenni.lahtinen@nuorisotutkimus.fi

Jaa somessa: