Hyppää sisältöön

Uusi verkkojulkaisu ja kirja urbaaneista nuorisokulttuureista Helsingissä ja Pietarissa

Poikkitieteellinen Diginuoruus mediakaupungissa -tutkimushanke on julkaissut Youth in the Media City – Belonging and Control on the Move -verkkojulkaisun ja painetun kirjan. Julkaisu tarjoaa katutason näkymän urbaaneihin nuorisoalakulttuureihin Helsingissä ja Pietarissa. Esseekokoelma käsittelee urbaaniin digitaaliseen elämään liittyviä kuulumisia, kamppailuja ja kontrollia nuorten kaupunkielämän arjessa.

Julkaisu on kokeileva tapa tuoda tutkimusta laajemmalle yleisölle yleistajuisen kirjoittamisen ja taiteen keinoin. Valokuvaaja Patrik Rastenberger tulkitsee tutkimuksen esiin nostamia aiheita valokuvan keinoin ja Taina Riikosen ääniteos Helsingin ja Pietarin metroista vie lukijan maanalaiseen koneäänien maailmaan. Julkaisu kuvaa tutkimuksen tekemisen vaiheita ja haasteita ja pyrkii tuomaan tutkitut ilmiöt lähelle lukijaa.

“Halusimme tehdä tiedosta ja sen tuottamisesta näkyvämpää ja uusia ajatuksia herättävää yhdistämällä tutkimusta ja taidetta. Samanlaista tutkimustietoon pohjaavaa verkkojulkaisua emme löytäneet Suomesta”, sanovat kirjan toimittajat Johanna Sumiala ja Annaliina Niitamo.

Kirja on myös painettu kirjaksi ja sähköiseksi pdf-kirjaksi, jotta tekstit säilyvät pitkälle tulevaisuuteen.

Diginuoruus mediakaupungissa (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) -tutkimushanke tuottaa uutta, kansainvälistä ja poikkitieteellistä tietoa (mediatutkimus, sosiologia, nuorisotutkimus, kaupunkitutkimus). Diginuoruus mediakaupungissa on yhteishanke Helsingin yliopiston, Tampereen yliopiston, Nuorisotutkimusseuran ja Pietarin National Research University Higher School of Economics -yliopiston kanssa. Kirjan kustantaja on Nuorisotutkimusseura ja toteuttaja Kaskas Media.

Kirjoittajat: Johanna Sumiala, Leena Suurpää, Päivi Honkatukia, Malin Fransberg, Yana Krupets, Heta Mulari, Anastasia Sablina, Arseniy Svynarenko, Nadezhda Vasileva
Toimittajat: Johanna Sumiala, Annaliina Niitamo
Valokuvaaja: Patrik Rastenberger
Äänitaiteilija: Taina Riikonen

Julkaisun tiedot

Johanna Sumiala & Annaliina Niitamo (toim.): Youth in the Media City – Belonging and Control on the Move. Nuorisotutkimusseura/Nuorisotutkimusverkosto 2019. 70 sivua, hinta: 12 euroa, ISBN 978-952-7175-74-3 (printed), ISBN 978-952-7175-75-0 (PDF), ISBN 978-952-7175-76-7 (web page), ISSN 1799-9219 (printed), ISSN 1799-9227 (PDF and web page)

Lisätietoja:

Hankkeen johtaja, apulaisprofessori Johanna Sumiala
johanna.sumiala@helsinki.fipuh. 029 414 0813

Tutkimusavustaja Annaliina Niitamo
annaliina.niitamo@helsinki.fi
puh. 050 361 6659

Kirjan voi tilata osoitteesta https://nuorisotutkimus.fi/julkaisut/verkkokauppa/kirjat

PDF-julkaisu ilmestyy huomenna torstaina osoitteessa https://nuorisotutkimus.fi/julkaisut/verkkokauppa/verkkojulkaisut

Jaa somessa: