Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimusseuran julkaisusarja

Nuorisotutkimusseuralla on omaa, aktiivista kustannustoimintaa.

Nuorisotutkimusseura on Suomen merkittävimpiä nuorisotutkimuksellisen tiedon julkaisijoita. Keskeisiä teemoja ovat esimerkiksi nuoret ja nuorten elinolot, nuorisokulttuurit ja elämänkulku, siirtymät ja työ sekä osallisuus ja nuorisotyö. Tuotamme tieteellisesti korkeatasoisia, yhteiskunnallisesti puhuttelevia sekä uutta tietoa ja näkökulmia tuovia julkaisuja yhteiskunnan eri kentille.

Julkaisumme edistävät nuoriin liittyvää tieteellistä tutkimusta, joka palvelee tutkijoiden ohella nuorisoalalla työskentelevien ammattilaisten työtä sekä alan arviointia ja kehittämistä.

Julkaisusarjalla on kaksi alasarjaa: Vertaisarvioidut julkaisut ja Tutkimusraportit ja selvitykset. Vertaisarvioidut julkaisut -sarjassa julkaistaan vertaisarvioituja monografioita ja kokoomateoksia. Tutkimusraportit ja selvitykset-sarjassa julkaistaan tutkimusraportteja, selvityksiä ja kehittämisraportteja, joita ei vertaisarvioida. Painopiste julkaisusarjassa on vertaisarvioiduissa julkaisuissa.

Jos tutkimuksesi käsittelee yllä olevia aiheita, Nuorisotutkimusseuran julkaisusarja on erinomainen julkaisukanava. Ohjeet käsikirjoituksen tarjoamiseen on koottu sivulle Julkaise Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa.

Julkaisueettiset periaatteet ja avoin tiede

Noudatamme Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnusta sääteleviä julkaisueettisiä periaatteita (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.). Julkaisusarjan julkaisut on luokiteltu Julkaisufoorumin (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) tasolle 1.

Nuorisotutkimusseuran tavoitteena on taata julkaisujen avoin saatavuus ja noudatamme Suomen Akatemian avoimen julkaisemisen ohjeita ja periaatteita (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.). Julkaisun avoimuus sovitaan julkaisukohtaisesti.

Painettuja ja verkkojulkaisuja

Kaikki julkaisumme löytyvät Nuorisotutkimusseuran julkaisut -sivulta.

Suurimmasta osasta julkaisujamme on saatavilla maksuton verkkoversio Edition.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)-sivustolla.

Painettuja teoksia voi ostaa yhteistyökumppaneiltamme Tiedekirjasta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) tai Rosebud Booksista (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) sekä muista hyvin varustelluista kirjakaupoista.


Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla nuorisotutkimuksen ajankohtaisista asioista. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.