Hyppää sisältöön

Näkökulma-sarja

Policy brief -genreä edustavat Näkökulma-kirjoitukset avaavat nuorisotutkimuksen tuloksia yhteiskunnallisiksi puheenvuoroiksi ja kannanotoiksi. Tiiviit, yleistajuiset tekstit toimivat sillanrakentajina tutkimustiedon ja yhteiskunnallisen keskustelun välillä. Näkökulmat sisältävät paitsi uutta tietoa nuorista, myös politikkaan ja käytännön toimintaan suunnattuja ehdotuksia niin päätöksentekijöille, nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille, kuin nuorten asioista kiinnostuneelle suurelle yleisölle.

Näkökulmien tekstit voivat nousta hankejulkaisujen pohjalta, mutta yhtä lailla jostakin ajankohtaisesta yhteiskunnallisesta teemasta. Näkökulman kirjoittajana voi toimia yksittäinen tutkija tai tietyn tutkimusintressin jakava tutkijaryhmä.

Näkökulma-sarjan ISSN-tunnus on 2736-9439.

Näkökulma-sarjassa ilmestyneet erilliset kirjoitussarjat:

Poikkeusolot – nuorten arki koronan keskellä

Kirjoitussarjassa tarkastellaan nuorten kokemuksia korona-ajalta. Kirjoitussarja raportoi Nuorisotutkimusverkostossa elokuussa 2020 käynnistyneen, Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisrahoituksella toteutetun Tutkimus nuorten kokemuksista korona-aikana -hankkeen tulokset.

Lue lisää: Poikkeusolot – nuorten arki koronan keskellä -kirjoitussarja

Fanikulttuuri. Nyt

Kirjoitussarja paneutuu tämän päivän fani-ilmiöihin nuorison, nuoruuden ja nuorisokulttuurin näkökulmasta. Sarjan tekstit avaavat fanikulttuurin eri osa-alueita yleistajuisella mutta silti analyyttisella otteella. Kuukausittain julkaistavien tekstien taustalla on monipuolinen joukko eri tieteenalojen tutkijoita.

Lue lisää: Fanikulttuuri. Nyt -kirjoitussarja

Arviointitutkimus ja nuoriso 2.0

Arviointitutkimus ja nuoriso -kirjoitussarjassa tarkasteltiin erilaisia arviointitutkimuksen ulottuvuuksia ja teemoja. Tässä moniäänisessä kirjoitussarjassa arviointitutkimuksesta kirjoittivat sekä nuorisotutkijat että nuorten parissa työskentelevät.

Lue lisää: Arviointitutkimus ja nuoriso 2.0 -kirjoitussarja

Nuorten turvapaikanhakijoiden elämää vastaanottovaiheessa

Kirjoitussarjassa tarkasteltiin vuosien 2015-2016 turvapaikkakriisin aikana Suomesta turvapaikkaa hakeneiden nuorten ja heidän parissaan toimivien kokemuksia.

Lue lisää: Nuorten turvapaikanhakijoiden elämää vastaanottovaiheessa -kirjoitussarja

Nuoruus hallitusohjelmassa

Nuoruus hallitusohjelmassa -kirjoitussarja analysoi Juha Sipilän hallitusohjelman (2015) nuorisovaikutuksia. Teksteissä parikymmentä alansa tutkijaa pureutui aiheeseen oman erityisalansa näkökulmasta.

Lue lisää: Nuoruus hallitusohjelmassa -kirjoitussarja

Rahoitus

Näkökulma-julkaisujen siirtämiseen nykyiselle verkkosivustolle olemme saaneet Suomen tiedekustantajien liiton (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) myöntämää hankeapurahaa.

Sarianne Karikko

VTM
Viestintäpäällikkö
044 416 5313
sarianne.karikko@nuorisotutkimus.fi


Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla nuorisotutkimuksen ajankohtaisista asioista. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.