Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimusseura Helsingin kirjamessuilla 2019

Nuorisotutkimusseura ry on mukana Helsingin kirjamessuilla 24.–27.10.2019. Kirjojamme ja Nuorisotutkimus-lehteä on myynnissä Kultin osastolla 6f2 sekä Tiedekirjan osastolla 6f68. Järjestämme myös lavaohjelmaa.

Messuohjelmaa

torstai 24.10. 

klo 15-15.30 Kruununhaka (Tiedetori) -lavalla:

Hiphop Suomessa: puheenvuoroja tutkijoilta ja tekijöiltä

Hiphop Suomessa -artikkelikokoelma on ensimmäinen suomenkielinen teos, jossa hiphopin tutkijat ja tekijät asettuvat vuoropuheluun.  Keskustelussa näkökulmia hiphop-kulttuuriin ja kirjan teemoihin tarjoavat rap-artisti Adikia (Kirsikka Ruohonen) sekä kirjan toimittajat Inka Rantakallio ja Dragana Cvetanović.
 
perjantai 25.10.

klo 14.30-15 Kruununhaka (Tiedetori) -lavalla:

Nuorten muslimien arki

Muslimitaustaisia nuoria on noussut 2010-luvulla näkyviin asemiin muun muassa yhdistystoiminnan, musiikin ja nuorisokulttuurien saralla. Keskustelussa avataan näkymiä nuorten muslimien elämään huolipuheen yli. Tutkija Henri Onoderaa, joka on toimittanut Nuorisotutkimus-lehteen aiheesta teemanumeron, ja opettaja Zahraa Al Takea haastattelee Nuorisotutkimus-lehden päätoimittaja Lotta Haikkola.

sunnuntaina 27.10.

klo 14–14.25 Tiedekirjan osastolla 6f68

Sääntelystä elettyyn kohtaamiseen. Lasten ja nuorten tutkimuksen etiikka

Keskustelussa pureudutaan tutkimuseettisen sääntelyn alueella tapahtuneisiin viimeaikaisiin muutoksiin, kuten ihmistieteiden eettisen ennakkoarvioinnin kysymyksiin. Näiden tutkimustyön reunaehtojen käsittelyn rinnalla pohditaan kohtaamisen etiikkaa. Keskustelemassa Niina Rutanen, Arto Kallioniemi ja Mervi Kaukko.

Ohjelma tuotetaan yhteistyössä Lapsuudentutkimuksen seuran kanssa. 

Jaa somessa: