Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimusseuran julkaisusarja

Nuorisotutkimusseuralla on omaa, aktiivista kustannustoimintaa.

Nuorisotutkimusseura on yksi Suomen merkittävimpiä nuorisotutkimuksellisen tiedon julkaisijoita. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan sekä omissa tutkimusprojekteissamme syntyneitä julkaisuja että ulkopuolisten tarjoamia käsikirjoituksia. Julkaisutoimintamme lähtökohdat noudattelevat Nuorisotutkimusseuran perusajatusta tuottaa tieteellisesti korkeatasoisia, yhteiskunnallisesti puhuttelevia sekä uutta tietoa ja näkökulmia tuovia julkaisuja yhteiskunnan eri kentille.

Nuorisotutkimusseura noudattaa Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnusta sääteleviä julkaisueettisiä periaatteita. Julkaisusarjan julkaisut on luokiteltu Julkaisufoorumin tasolle 1.

Kaikki julkaisumme löytyvät Nuorisotutkimusseuran julkaisut -sivulta.

Verkkojulkaisuja ja painettuja teoksia

Suurimmasta osasta julkaisujamme on saatavilla maksuton verkkoversio. Verkkojulkaisut löytyvät Edition.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)-sivustolta.

Painettuja teoksia voi ostaa yhteistyökumppaneiltamme Tiedekirjasta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) tai Rosebud Booksista (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) sekä muista hyvin varustelluista kirjakaupoista.

Alasarjat

Julkaisusarjassa ilmestyy niin akateemisia väitöskirjoja, soveltavan tutkimuksen otteella tehtyjä julkaisuja kuin hankeraportteja ja julkista keskustelua virittäviä puheenvuorojakin. Julkaisut tehdään kolmessa alasarjassa, joita ovat Tiede, Kenttä ja Liike.

  • Tiede-sarjassa ilmestyvien teosten sisältö ja tyyli ovat akateemisten kriteerien mukaisia.
  • Kenttä-sarjaan kuuluvat teokset, jotka ovat yhdistelmä perustutkimusta ja soveltavaa tutkimusta sekä erilaiset raportit ja selvitykset, joiden pääasiallisena tavoitteena on nuorisokentän arviointi, kehittäminen tms. ja/tai pääasiallisena yleisönä hallinnon ja käytännön toimijat.
  • Liike-sarjassa ilmestyvät ajankohtaiset yhteiskunnalliset puheenvuorot.

Sarjarakenteen tarkoituksena on parantaa julkaisujen laatua sekä profiloida julkaisuja niiden tavoitteiden, sisällön, kirjoittajien ja yleisöjen mukaisesti. Eri sarjojen toimitusprosessit poikkeavat toisistaan.


Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla nuorisotutkimuksen ajankohtaisista asioista. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.