Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimusverkosto mukana kahdessa nuorisoalan osaamiskeskus-konsortiossa

Osaamiskeskukset ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön keväällä nimittämiä, nuorisoalan osaamista ja asiantuntijuutta valtakunnallisesti kehittäviä yhteenliittymiä. Niiden tehtävänä on ministeriön tavoitteen mukaisesti ”kehittää ja edistää nuorisoalan osaamista, asiantuntijuutta ja tiedonkulkua”. Yhteensä osaamiskeskuksia toimii kaudella 2020–2023 kuusi, joista kullekin ministeriö on määritellyt oman tehtäväalueen:

  • Nuorisotyö kunnassa
  • Nuorisoalalla toimivien järjestöjen tilannekuva ja vaikuttavuus
  • Osallisuus ja vaikuttaminen
  • Kohdennetun nuorisotyön kehittäminen
  • Digitaalinen nuorisotyö
  • Nuorisotyö kouluissa ja oppilaitoksissa

Nuorisotutkimusverkosto on yhtenä toteuttajana kahdessa osaamiskeskuskokonaisuudessa: Lahden kaupungin koordinoimassa KANUUNA:ssa (Nuorisotyö kunnassa -tehtäväalue) ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun koordinoimassa NUOSKA:ssa (Nuorisotyö kouluissa ja oppilaitoksissa -tehtäväalue). Nuorisotutkimusverkoston roolina molemmissa osaamiskeskuksissa on pitkäjänteisen tiedontuotannon suunnittelu ja tutkimustyö, erityisesti liittyen toiminnan vaikuttavuuden mittaamiseen sekä nuorten näkökulmien esiin nostamiseen.

Nuorisoalan osaamiskeskusten tutkimukseen Nuorisotutkimusverkoston tutkijoista osallistuvat vastaava tutkija Tomi Kiilakoski, NUPS-hankkeesta siirtyvä tutkijatohtori Eila Kauppinen sekä Nuorisotutkimusverkostoon lyhyen poissaolon jälkeen erikoistutkijaksi palaava Antti Kivijärvi. Lisätietoa tutkimuksista on luvassa myöhemmin, kun osaamiskeskusten työskentely pääsee vauhtiin.

Lisätietoa osaamiskeskuksista OKM:n sivuilla. (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Lisätiedot

Tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari

sinikka.aapola-kari@nuorisotutkimus.fi

puh. 044 416 5303

Vastaava tutkija Tomi Kiilakoski

tomi.kiilakoski@nuorisotutkimus.fi

puh. 040 504 6432

Jaa somessa: