Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimusverkoston tutkijan tehtäviin valittu YTT Antti Kivijärvi ja FT Eila Kauppinen

Nuorisotutkimusverkostossa oli avoinna kaksi määräaikaista tutkijan tointa, joihin tuli paljon hyviä hakemuksia. Erikoistutkijan tehtävää haki 18 henkilöä, joista viisi kutsuttiin haastatteluun. Tutkijan toimeen tuli 10 hakemusta, joista kaksi hakijaa kutsuttiin haastatteluun.

Valinnat on nyt saatu tehdyksi. Erikoistutkijan sijaisuuteen on valittu YTT Antti Kivijärvi, joka työskentelee parhaillaan yliopistotutkijana Helsingin yliopiston viestinnän oppiaineessa. Tutkijan määräaikaiseen toimeen on valittu FT, KTM, KtaO Eila Kauppinen, joka työskentelee parhaillaan Nuorisotutkimusverkoston toteuttamassa NUPS Helsinki -toimintatutkimushankkeessa.

Tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari toteaa, että korkeatasoisten hakijoiden määrä ilahdutti. Hän pitää tätä osoituksena siitä, että Nuorisotutkimusverkostoa arvostetaan työpaikkana ja tutkimusyhteisönä. Hakemusten korkea taso tarkoitti kuitenkin sitä, että valinta oli todella vaikea. Hakijoina oli monia eri tavoin ansioituneita tutkijoita, joilla jokaisella on omat vahvuutensa. Valinnassa painotettiin muun muassa kunnallisen nuorisotyön ja koulunuorisotyön tuntemusta, näkemyksiä nuorisotyön tutkimuksen kehittämisestä, monipuolista menetelmäosaamista sekä näyttöjä monialaisesta yhteistyöstä tutkimus- ja kehittämishankkeissa.

Uudet tutkijat aloittavat työnsä elo-syyskuussa sopimuksen mukaan. Merkittävä osa heidän työpanoksestaan kohdistuu kahteen nuorisoalan osaamiskeskukseen Kanuunaan ja Nuoskaan, joissa Nuorisotutkimusverkosto on mukana konsortion jäsenenä. Lisäksi heillä on muita tutkimukseen ja sen edistämiseen liittyviä tehtäviä Nuorisotutkimusverkostossa.

Valintaraatina toimivat Nuorisotutkimusseuran hallituksen puheenjohtaja, professori Päivi Honkatukia (Tampereen yliopisto) sekä Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari ja vastaava tutkija Tomi Kiilakoski.

Lisätiedot

Tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari

sinikka.aapola-kari@nuorisotutkimus.fi

Eila Kauppinen

FT, KTM, KM, aineenopettaja
Tutkimusjohtaja
044 416 5335
eila.kauppinen@nuorisotutkimus.fi

Tutkijan profiili

Jaa somessa: