Hyppää sisältöön

Ravintola-alan nuoret pätkätyöläiset, joustavuus ja ammatti-identiteetti

Ravintola-ala on kasvava sektori, joka työllistää paljon nuoria ja ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä. Siinä tiivistyy monia jälkifordistisille työmarkkinoille tyypillisiä ominaisuuksia: epätyypilliset työsuhteet ovat huomattavan yleisiä ja niiden riskit kasaantuvat työntekijälle. Työ on kiireistä ja vaatii joustavuutta sekä tunnetaitoja asiakaskohtaamisten hallitsemiseen. Tutkimushanke selvittää laajan haastatteluaineiston avulla ravintola-alan nuorten työntekijöiden työetiikkaa ja taloudellista selviytymistä epävarmoissa ja vaihtuvissa työsuhteissa. Tutkimusta tehdään yhdessä Helsingin yliopiston sosiologian laitoksen kanssa.

Aloitusvuosi:
2021
Lopetusvuosi:
2023

Lotta Haikkola

VTT, dosentti
Akatemiatutkija
044 4165 300
lotta.haikkola@nuorisotutkimus.fi

Tutkijan profiili