Digitaalisuus sekä ylläpitää että kasvattaa nuorten keskinäisiä eroja ja eriarvoisuuksia. Suomessa digitalisaation on uskottu luovan yhdenvertaisia elämän rakentamisen mahdollisuuksia diginatiiveina pidetyille nuorille, mutta tilastot osoittavat, että nuorten taustoihin liittyvä eriarvoisuus säilyy sitkeästi.
Nuorten arki on läpeensä digitaalista. Nuorten puhelimella oleminen on kuitenkin luonut myös uudenlaista yhteisöllisyyttä ja uusia toiminnan ja osallisuuden muotoja, jotka ovat nuorisokulttuurisesti tärkeitä. Digitaalisilla taidoilla ja osaamisella on merkitystä nuorten yhteiskunnalliselle ja kulttuuriselle osallistumiselle, koulutukselle, työllisyydelle, palvelujen saatavuudelle ja yleiselle hyvinvoinnille.
Huolipuheen sijasta Digitaalinen nuoruus ja kasvavat erot -teos lähestyy nuorten arjen digitalisoitumista laajana prosessina, joka vaikuttaa lähes kaikilla elämänaloilla. Samalla teoksessa kuuluu nuorten oma ääni ja heidän omat tulkintansa ruuduista, somesta ja verkossa eletystä nuoruudesta.
Tiedote
Uutuusteos valottaa digitalisaation merkitystä suomalaisten nuorten elämässä (31.3.2025)
- Tekijät:
- Sari Tuuva-Hongisto & Kristiina Korjonen-Kuusipuro (toim.)
- Hinta:
- 33
- Julkaisuvuosi:
- 2025
- Julkaisun numero:
- Nuorisotutkimusseuran julkaisuja 252
- ISSN:
- 1799-9219
- ISBN:
- 978-952-372-067-1
- Ulkoasu:
- Nid.
- Sivumäärä:
- 253 s.