Hyppää sisältöön

Kunnallinen nuorisotyö Suomessa 2021 -raportti on julkaistu

Miten kunnallinen nuorisotyö on muuttunut 2000-luvulla? Miten koronapandemia vaikutti kunnalliseen nuorisotyöhön? Mitä koulu- ja oppilaitosnuorisotyö on käytännössä? Miten nuorisotyössä luodaan tiloja ja rakennetaan siltoja nuorille?

Hidasta kasvua ja lisääntyviä vastuita – Kunnallinen nuorisotyö Suomessa 2021 -tutkimusraportissa avataan näkymä 2020-luvun alun kunnalliseen nuorisotyöhön. Se tarjoaa ensimmäisen valtakunnallisen tilastollisen katsauksen koulu- ja oppilaitosnuorisotyön määrään, tavoitteisiin ja menetelmiin sekä esittelee nuorisotyön yhteistyöverkostoja sekä arvioinnin tapoja.

Tutkimus perustuu kaikille Manner-Suomen nuorisotoimille lähetettyyn laajaan kyselyyn ja nuorisotyöntekijöiden työtään koskeviin kirjauksiin. Raportin ovat kirjoittaneet Nuorisotutkimusseuran erikoistutkija Antti Kivijärvi, tutkijatohtori Eila Kauppinen ja vastaava tutkija Tomi Kiilakoski sekä Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunan suunnittelija Juha Leskinen.

Raportin verkkoversio on ladattavissa Kanuunan materiaalipankista ja kirja tilattavissa Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta. Teos soveltuu erityisesti nuorisotyöstä, mutta myös laajemmin nuoruudesta ja nuorten palveluista kiinnostuneille lukijoille. Se tulee myyntiin myös Tiedekirjaan (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) ja Rosebud Booksiin (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), ja sitä voi tilata kaikkiin muihinkin kirjakauppoihin.

Luvassa on myös Hidasta kasvua ja lisääntyviä vastuita -Kunnallinen nuorisotyö Suomessa 2021 -seminaari, joka järjestetään 8. syyskuuta Helsingissä.

Teoksen tiedot

Hidasta kasvua ja lisääntyviä vastuita. Kunnallinen nuorisotyö Suomessa 2021 -julkaisun kansikuva.

Hidasta kasvua ja lisääntyviä vastuita. Kunnallinen nuorisotyö Suomessa 2021

Antti Kivijärvi, Eila Kauppinen, Tomi Kiilakoski & Juha Leskinen (toim.)

Lisätietoja

Antti Kivijärvi

Erikoistutkija, Nuorisotutkimusseura

p. 040 0624689

antti.kivijarvi@nuorisotutkimus.fi

Jaa somessa: