Hyppää sisältöön

Päivi Berg Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajaksi

Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajajana toimii tänä vuonna VTT, dosentti Päivi Berg. Hänet nimitettiin tehtävään lehden toimituskunnan sisältä aiemman päätoimittajan Lotta Haikkolan jätettyä tehtävän työtehtävien vaihdoksen takia. Berg on ollut mukana lehden toimituskunnassa viisi vuotta sekä työskennellyt Nuorisotutkimusverkostossa erikoistutkijana useissa hankkeissa vuosina 2011-2018. Parhaillaan Berg työskentelee projektitutkijana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Freeride: ilmaisen julkisen liikenteen yhteys lasten liikkumiseen -hankkeessa, osin Nuorisotutkimusverkoston toimistolta käsin.

– Oma tutkimus on monitieteistä nuorisotutkimusta, yhteiskuntatieteellistä liikuntatutkimusta ja sukupuolentutkimusta yhdistävää. Tutkimusteemat ovat liittyneet liikunnan ja urheilun lisäksi lasten ja nuorten vapaa-aikaan, työn ja koulutuksen ulkopuolella oleviin nuoriin ja palveluihin sekä nuorten aikuisten ”uuteen työhön”. Erityisesti olen kiinnostunut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoista eri konteksteissa, Berg kertoo.

Hänen tavoitteenaan on päätoimittajana tuoda esiin monitieteisen ja hyvin toimivan toimituskunnan asiantuntemusta, minkä hän näkee edesauttavan lehden monitieteisen ja moniin aihepiireihin pureutuvan nuorisotutkimuksellisen annin mahdollisimman laajaa ja keskustelevaa julkaisemista sekä lehden hyödyntämistä käytännön työssä, opinnoissa sekä opetuksessa.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Nuorisotutkimus-lehti julkaisee artikkeleita, jotka käsittelevät lapsiin, nuoriin, lapsuuteen tai nuoruuteen, nuorisokulttuureihin, nuorisopolitiikkaan, nuorten elinoloihin tai palveluihin kohdentuvia käytänteitä, käsitteitä, instituutioita, puhetapoja ja politiikkaa. Artikkelit voivat olla empiiriä, teoreettisia tai metodologisia.

Vertaisarvioitujen artikkelien lisäksi Nuorisotutkimuksessa julkaistaan katsauksia, haastatteluja, ajankohtaisia puheenvuoroja nuoriso- ja yhteiskuntapolitiikasta, kirja-arvioita ja lektioita.

Lisätietoa

Päivi Berg.

Päivi Berg.

VTT, dos. Päivi Berg

paivi.berg@xamk.fi

puh. 040 5697 365

Jaa somessa: