Nuorisotutkimusseura järjestää vuosittain avoimia tutkijaseminaareja, jotka tarjoavat tilaisuuden keskustella nuorisotutkimuksellisista aiheista monitieteisessä seurassa, esitellä työpapereita ja saada kommentteja niihin.
Seuraava avoin tutkimusseminaari järjestetään Helsingissä Tieteiden Talolla (Kirkkokatu 6) keskiviikkona 20.11.2024 klo 10–16.45 aiheena nuorten katuväkivalta.
Yhteiskunnallinen häly nuorten ”katujengeistä” on viimeisen vuoden aikana merkittävästi laantunut. Ruotsalaiset poliisit, poliitikot, vankilajohtajat ja toimittajat kehottivat ottamaan vakavasti katujengien ilmaantumisen. Samalla monet tahot Suomessa varoittivat ylimitoitettujen reaktioiden vahingollisuudesta nuorten näkökulmasta. Tutkimusta aiheesta on vielä vähän, mutta käynnissä on monia kiinnostavia ja tärkeitä hankkeita. Rauhoittunut yhteiskunnallinen keskustelu tarjoaa hyvän hetken aihepiirin analyyttiseen tarkasteluun. Nuorisotutkimusseura kutsuu koolle aihetta tarkastelevat tutkijat sparraamaan ja tukemaan toisiaan sekä jakamaan tietoa käynnissä olevista tutkimuksista.
Tutkijaseminaari avautuu kolmella alustuksella, jonka jälkeen käsitellään avoimeen tutkijaseminaariin ehdolle lähetettyjä tekstejä. Tervetulleita ovat tekstit, jotka käsittelevät nuorten ryhmissä tekemiä rikoksia, nuorten näkemyksiä rikoksista ja ”jengeistä”, katujengikeskustelua tai siihen liittyviä poliittisia reaktioita.
Ehdota työpaperia
Lähetä oma (max. 1 liuska) abstraktisi 16.9. mennessä osoitteeseen helena.huhta@nuorisotutkimus.fi. Valinnasta pyritään kertomaan 23.9. mennessä.
Osallistujien lmoittautuminen tapahtumaan aukeaa myöhemmin ohjelman täsmennettyä.
Miten työskentelemme?
Tutkijaseminaareihin voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneita nuorisotutkimuksesta ja kulloinkin käsiteltävistä aiheista – tutkimuksen ja tutkijauran vaiheeseen katsomatta. Myös muut kuin tutkijoina työskentelevät ovat tervetulleita. Tutkijaseminaari on avoin myös muille kuin Nuorisotutkimusseuran jäsenille. Kommentoitavaksi voi tuoda esim. tutkimussuunnitelman, artikkelikäsikirjoituksen, konferenssipaperin tai osia käsikirjoituksesta, johon kaipaa monitieteisen tutkijajoukon kommentteja.
Lisätietoja
Lisätietoja seminaarista antavat Malin Fransberg ja Helena Huhta.
Lämpimästi tervetuloa!
Kuva: Unsplash.