Hyppää sisältöön

Mitä Jyväskylä tarkoittaa? Nuorisotyön yhteisötietokirja

Nuorisotyön ammatillisen kentän toimijat pohtivat ja kuvaavat Mitä Jyväskylä tarkoittaa? -teoksessa omaa työtään. Ammattilaisten tekstit limittyvät nuorisotyön ja pedagogisen kentän tutkijoiden teksteihin.

Jyväskyläläisen ja keskisuomalaisen nuorisotyön lähihistoria on murrostarina. Tarinan eteenpäin vievä voima muodostuu alueellisen tilatyön ja kohdennetun nuorisotyön ristiriidasta. Tarina kertoo myös, mikä on yhteistä ja kenties tärkeintä nuorisotyössä: nuoren kohtaaminen.  

Mitä Jyväskylä tarkoittaa? Nuorisotyön yhteisötietokirja vetää yhteen hitaasti sykkineen, mutta omintakeisen The Meaning of Jyväskylä (MoJ) Youth work practices in the Middle Finland -hankkeen (2015–2021). Se oli Jyväskylän nuorisopalvelujen ja Nuorisotutkimusverkoston yhteistyöhanke, joka perustui kenttätyöhön ja tutkijoiden osallistumiseen paikallisen nuorisotyön käytäntöihin. Tutkijat myötäilivät kentän toimijoiden omia prosesseja niin, että toimijat voisivat itse pysähtyä työnsä äärelle ja sanoittaa sitä yhdessä toistensa kanssa.

Kirja on suunnattu kaikille nuorista ja nuorisotyöstä kiinnostuneille. Se myös avautuu opiskelun ja oman pedagogisen työn tutkimisen materiaaliksi, ajatusten ja ideoiden kuvittelun ja uusien näkökulmien yhteisen etsimisen välineeksi. 

Julkaisutiedote

Kesyyntyykö villi nuorisotyö?, 19.11.2021

Tekijät:
Tommi Hoikkala (toim.)
Hinta:
30
Julkaisuvuosi:
2021
Julkaisun numero:
Nuorisotutkimusseuran julkaisuja 234
Sarja:
Liike
ISSN:
1799-9219
ISBN:
978-952-372-025-1
Ulkoasu:
Nid.
Sivumäärä:
446 s.

Tommi Hoikkala

VTT, dosentti
Tutkimusprofessori emeritus
040 542 5446
tommi.hoikkala@nuorisotutkimus.fi

Tutkijan profiili