Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimusseuran tutkimuspäälliköksi valittu FT, VTL Tuuli Pitkänen

Nuorisotutkimusseuran tutkimuspäälliköksi on valittu dosentti, FT, VTL Tuuli Pitkänen, joka siirtyy tehtävään A-klinikkasäätiöstä, jossa hän on toiminut vanhempana tutkijana. Pitkäsellä on pitkä kokemus kansainvälisten ja kotimaisten tutkimus- ja kehittämishankkeiden suunnittelusta ja johtamisesta, rahoitusten menestyksekkäästä hakemisesta ja arvioinneista myös kansainvälisellä tasolla, mittava julkaisutoiminta erityisesti päihde- ja mielenterveysteemoihin liittyen sekä vankkaa kokemusta mm. verkostoyhteistyöstä ja vaikuttavuustyöstä. Pitkäsellä on monipuolista menetelmäosaamista mm. rekisteri- ja seurantatutkimuksesta. Hänellä on laajat kontaktit kotimaisiin ja kansainvälisiin järjestöihin, ja hän on toiminut mm. YK:n konsulttina. Hän aloittaa tutkimuspäällikön tehtävässä marraskuun alussa osa-aikaisesti ja ottaa tehtävän hoitaakseen alkuvuodesta 2021 kokopäiväisesti.

Tehtävään haki 11 henkilöä, joista ensimmäiselle haastattelukierrokselle valittiin 7 henkilöä. Toiselle haastattelukierrokselle valittiin kaksi ensimmäisellä kierroksella parhaaksi arvioitua hakijaa. Valintaraatiin kuuluivat tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari ja Nuorisotutkimuksen hallituksen edustajina Antti Maunu, Anne-Mari Souto ja Tarja Tolonen.

Tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari toteaa, että tutkimuspäällikön valinta on Nuorisotutkimusverkoston toiminnan kannalta erittäin keskeinen, ja valinnassa on pyritty tarkastelemaan monipuolisesti erityisesti sitä, miten hakijat soveltuisivat juuri tähän vaativaan tehtävään ja mitä he pystyisivät antamaan Nuorisotutkimusverkon koko tutkimustoiminnalle. Valintaraadin tehtävä oli vaikea, koska oli monia erinomaisia hakijoita, joilla oli omat erityiset vahvuutensa. Valinnan ratkaisi kokonaisarviointi hakijoiden haastattelujen ja aiempien näyttöjen pohjalta.

Lisätiedot

Tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari

sinikka.aapola-kari@nuorisotutkimus.fi

puh. 044 416 5303

Tuuli Pitkänen

FT, VTL, dosentti
Tutkimuspäällikkö
041 517 8678
tuuli.pitkanen@nuorisotutkimus.fi

Tutkijan profiili

Jaa somessa: