Hyppää sisältöön

Kurkistuksia otaku-kulttuuriin

Perinneasuun puettuja Pikachu-pehmoleluja. (Kuva: Essi Varis)

Oletko koskaan tutustunut doujinsheihin? Entä tiedätkö, mitä ovat shōnen, shōjo, seinen ja josei? Animesta ja mangasta on tullut 2000-luvulla merkittävä osa suomalaista nuoriso- ja mediakulttuuria, mutta suurelle yleisölle niiden maailma on edelleen melko tuntematon. Fanikulttuuri. Nyt -kirjoitussarja korjaa tilannetta paneutumalla uusimmassa julkaisussaan japanilaisen populaarikulttuurin ja siihen liittyvien fani-ilmiöiden monipuoliseen kirjoon. Aihepiiriä avaa kirjoituksessaan sarjakuvatutkija Essi Varis Helsingin yliopistolta. Varis tarjoaa lukijoille myös omat anime-vinkkinsä.

Muistathan lukea myös sarjan aiemmat, e-urheilun fanikulttuuria ja rap-faneja käsittelevät kirjoitukset! Sarjan seuraava osa ilmestyy syys-lokakuun vaihteessa.

Piirrosmatka toisiin todellisuuksiin: Japanilaisen populaarikulttuurin lumo

Essi Varis

1.9.2020

Lisätiedot

Janne Poikolainen

Kirjoitussarjan toimittaja

janne.poikolainen@nuorisotutkimus.fi

Fanikulttuuri. Nyt -sarjan kotisivu

Näkökulma-kirjoitussarja

Nuorisotutkimusverkosto tuottaa monitieteistä tutkimusta ja vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan sekä nuorten parissa tehtävän työn kehittämiseen. Näkökulma-kirjoitussarja avaa Nuorisotutkimusverkostossa tehtävän tutkimuksen tuloksia yhteiskunnallisiksi puheenvuoroiksi ja kannanotoiksi. Näkökulmat sisältävät paitsi uutta tietoa nuorista, myös politikkaan ja käytännön toimintaan suunnattuja ehdotuksia. Ne tarjoavat tutkimustietoa yhteiskunnallisen keskustelun tueksi ja paremman maailman rakentamiseksi.

Kaikki ilmestyneet Näkökulmat ovat luettavissa Näkökulma-sivulla.

Jaa somessa: