Hyppää sisältöön

Tieteellisten julkaisujen toimituskunnissa kaivataan lisää koulutusta

Suomessa on satoja laadukkaita tieteellisiä julkaisuja. Niiden toimituskunnissa toimii suuri joukko ihmisiä, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan, mutta millaisia resursseja tähän on tarjolla? Tuoreessa selvityksessä tuodaan esiin, kuinka toimituskunnissa kaivataan enemmän ja monipuolisemmin sekä koulutuksia että toimitusten välistä yhteistyötä.

Annastiina Mäkilän kirjoittama Selvitys kotimaisten tieteellisten julkaisujen toimitusten koulutus- ja yhteistyötoiveista (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) ilmestyi 26.4.2022. Raportin taustalla oli kymmenen tiedelehden yhteishanke, jonka tavoitteena oli kehittää ja monipuolistaa tiedelehtien yhteistyötä ja toimintaa sekä edistää niiden näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Raportti on luettavana open access -julkaisuna Journal.fi:ssä.

Vuoden kestäneessä projektissa toteutettiin keväällä 2021 tiedelehtien kehittämistarpeita kartoittava kysely, jonka pohjalta nyt ilmestynyt raportti on toteutettu. Lisäksi toteutettiin video- ja podcast -koulutus lehtien toimittajille ja järjestettiin väitöskirjatutkijoille suunnattu kirjoittajakoulutus. Hankkeen koordinaattorina toimi raportin kirjoittaja Annastiina Mäkilä.

Hankkeeseen saatiin Suomen tiedekustantajien liiton apuraha ja siinä olivat mukana Nuorisotutkimus-lehti, Aikuiskasvatus, Ennen & Nyt, Gerontologia, Historiallinen Aikakauskirja, Janus, Kasvatus, Kasvatus & Aika, Media & viestintä ja Sosiologia.

Lisätiedot

Tanja Konttinen

Nuorisotutkimus-lehden toimitussihteeri

tanja.konttinen@nuorisotutkimus.fi

puh. 044 416 5311

Jaa somessa: