Nuorisotutkimusseuraan on valittu viime viikkoina useita uusia työntekijöitä. Osa heistä on jo täydessä työn touhussa ja jotkut aloittavat vasta elokuussa.
Tilastotutkija Joel Manner aloitti työnsä toukokuun alussa ja työskentee erityisesti nuorten kokemuksia korona-aikana tarkastelevan tutkimusaineiston sekä vapaa-aikatutkimuksen parissa. Ensimmäisiä Joelin työn tuloksia tullaan näkemään lähiaikoina julkaistavassa Näkökulma-sarjan kirjoituksessa. Koulutukseltaan Joel on VTM (sosiaalipsykologia) ja hänen osaamisensa on erityisesti vähemmistöintegraation kysymyksissä sekä tilastollisissa menetelmissä.
Tutkija Essi Holopainen on valittu tekemään ajankohtaisia päivityksiä Suomen osalta Youth Wiki -tietokantaan. Euroopan komission ylläpitämä Youth Wiki (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) kokoaa yhteen tietoa eri maiden tekemästä nuorisotyöstä ja nuoria koskevasta päätöksenteosta. Essi on toiminut aiemmin muun muassa tietoasiantuntijana ja projektikoordinaattorina Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:llä, jossa hän on toteuttanut Nuorisotyöstä Suomessa 2019- ja Nuorisoalan järjestöt NYT! -selvitykset. Taustaltaan Essi on nuorisotutkimukseen erikoistunut sosiologi ja valtiotieteiden maisteri.
Tutkimusavustaja Viola Särkiluoto on puolestaan aloittanut työt yhteistyöhankkeessa, jossa selvitetään Pohjoismaissa tehtyjä toimenpiteitä ja hyviä käytäntöjä liittyen lasten ja nuorten osallisuuteen ja heidän oikeuksiensa toteutumiseen pandemian aikana. Viola ei tosin Nuorisotutkimusseurassa ole täysin uusi kasvo, sillä hän on ehtinyt työskennellä maaliskuusta 2021 lähtien tuntityöntekijänä kahdessa eri Nuorisotutkimusverkoston hankkeessa: kieliavustajana Demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen tila -hankkeessa ja avustajana Nuorisojärjestöjen toiminnan arviointi ja seuranta – mitä siitä voisi Pohjoismaiden kesken oppia? -tutkimusosiossa.
Lisäksi Nuorisotutkimusseuraan on valittu kaksi harjoittelijaa. Anni Nyyssölä tekee harjoittelunsa touko-kesäkuun aikana Nuorten paikkataju ja huolet -hankkeessa. Anni on koulutukseltaan VTK ja toimintaterapeutti, jonka sosiologian maisteriopinnot ovat loppusuoralla Helsingin yliopistolla. Annin maisterintutkielma käsittelee seksuaalista mainetta ja häirintää julkisissa tiloissa hengailevien tyttöjen näkökulmasta ja aineistonsa hän sai kerättyä osana Paikkataju-hanketta.
Viestinnän harjoittelijaksi on puolestaan valittu Solja Kumpula, joka aloittaa työnsä elokuussa. Viestinnällä ja nuorisoon liittyvillä kysymyksillä on ollut keskeinen osa Soljan opintoja ja työhistoriaa ja hän toivoo työllistyvänsä tällaisten tehtävien pariin myös valmistuttuaan. Solja opiskelee kulttuurien tutkimusta Helsingin yliopistolla ja hänellä on kokemusta sosiaalisen median sisällön tuottamisesta ja blogien kirjoittamisesta elokuvakasvatusyhdistys IhmeFilmi ry:ssä.
Lisätiedot
Tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari
sinikka.aapola-kari@nuorisotutkimus.fi
puh. 044 416 5303