XXI Nuorisotutkimuspäivät 2022
On-line ja off-line: Digitalisaatio, ”digismi” ja tuoreen kosketuksen sukupolvi
Itä-Suomen yliopistolla Joensuussa 9.–10.11.2022
Vuoden 2022 Nuorisotutkimuspäivillä digitalisaation merkitystä nuorten elämässä tarkastellaan monista erilaisista näkökulmista. Nuorista on jo kauan puhuttu varsin kritiikittömästi digitalisaation hallitseman yhteiskuntakehityksen sisään syntyneinä diginatiiveina ja tästä erityisellä tavalla hyötyvänä ”tuoreen kosketuksen” sukupolvena. Kaikille elämänaloille vyöryneeseen teknologiakehitykseen liitetyistä lupauksista ja kuvitelmista huolimatta palvelujen, harrastusten, vuorovaikutuskäytäntöjen, opintojen, poliittisen osallistumisen ja kulutusmahdollisuuksien siirtyminen digitaaliseen infrastruktuuriin ei ole onnistunut häivyttämään nuorten arkea ja elämänkulkuja leimaavaa eriarvoisuutta – monissa asioissa on itse asiassa saattanut käydä jopa päinvastoin.
Pääpuhujat
Päivien pääpuhujiksi on kutsuttu mediatutkimuksen professori emerita Kirsten Drotner Tanskasta, tutkimusprofessori Sofia Laine Nuorisotutkimusverkostosta ja projektikoordinaattori Katarina Andjelkovic Serbiasta.
Esitykset ja posterit
Haemme nyt esityksiä työryhmiin. Tarjolla olevien lisäksi on mahdollista tarjota esityksiä myös muista nuorisotutkimukseen kytkeytyvistä aiheista. Nuorisotutkimuspäivät pidetään pääosin suomeksi, mutta myös englanninkieliset esitykset ovat tervetulleita.
Nuorisotutkimuspäivien 2022 työryhmäkuvaukset.
Jos et löydä sopivaa työryhmää, voit jättää abstraktin valitsemalla kohdan ”Avoin ryhmä” ja järjestelytoimikunta etsii esityksellesi sopivan työryhmän tai perustaa uusia työryhmiä. Jos sinulla on kysyttävää tietystä työryhmästä, voit ottaa yhteyttä suoraan työryhmän koordinaattoreihin.
Lähetä abstraktisi (max. 300 sanaa) viimeistään 12.9.2022 sähköisellä lomakkeella (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).
Hyväksymispäätökset lähetetään 22.9.2022 mennessä.
Järjestäjät
Nuorisotutkimuspäivien järjestäjinä toimivat Nuorisotutkimusseura ja Itä-Suomen yliopiston sosiologian oppiaine.
Lisätietoja
Tanja Konttinen, tanja.konttinen@nuorisotutkimus.fi