Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimuspäivät 2022

On-line ja off-line: Digitalisaatio, ”digismi” ja tuoreen kosketuksen sukupolvi

Vuoden 2022 Nuorisotutkimuspäivät järjestettiin Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella 9.–10.11.2022 teemalla On-line ja off-line: Digitalisaatio, ”digismi” ja tuoreen kosketuksen sukupolvi. Nuorista on jo kauan puhuttu varsin kritiikittömästi digitalisaation hallitseman yhteiskuntakehityksen sisään syntyneinä diginatiiveina ja tästä erityisellä tavalla hyötyvänä ”tuoreen kosketuksen” sukupolvena. Kaikille elämänaloille vyöryneeseen teknologiakehitykseen liitetyistä lupauksista ja kuvitelmista huolimatta palvelujen, harrastusten, vuorovaikutuskäytäntöjen, opintojen, poliittisen osallistumisen ja kulutusmahdollisuuksien siirtyminen digitaaliseen infrastruktuuriin ei ole onnistunut häivyttämään nuorten arkea ja elämänkulkuja leimaavaa eriarvoisuutta – monissa asioissa on itse asiassa saattanut käydä jopa päinvastoin.  

Pääpuhujat

Päivien pääpuhujina toimivat mediatutkimuksen professori emerita Kirsten Drotner Tanskasta, tuleva tutkimusprofessori Sofia Laine Nuorisotutkimusverkostosta ja projektikoordinaattori Katarina Andjelkovic Serbiasta.

Järjestäjät – Organizers

XXI Nuorisotutkimuspäivät 2022 järjestivät yhdessä Nuorisotutkimusseura ja Itä-Suomen yliopiston sosiologian oppiaine. 


Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla nuorisotutkimuksen ajankohtaisista asioista. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.