Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimuspäivät 2019

Nuoret ja kansalaisuus: Tekoja, hiljaisuuksia ja tulkintoja

XVIII Nuorisotutkimuspäivät järjestettiin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Mikkelin kampuksella 7.–8.11.2019 Nuorisotutkimusseuran ja Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenian (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu) yhteistyönä.

Vuoden 2019 Nuorisotutkimuspäivillä nuoruutta tarkasteltiin kansalaisuuden ja siihen liittyvien tekojen, hiljaisuuksien ja tulkintojen kautta. Kansalaisuutta lähestytään erityisesti muodollisesta asemasta riippumattomina poliittisina, eettisinä, kulttuurisina ja sosiaalisina tekoina (’Acts of Citizenship’), joiden kautta nuoret luovat ja elävät omaa kansalaisuuttaan. Kansalaisuuden arkipäiväisiä tekoja korostavalla näkökulmalla pyritään nostamaan esiin sekä erilaisia teemoja, kuten esimerkiksi ympäristöön, globaaliin vastuuseen tai vaikkapa seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä että erilaisia toimimisen ja kuulumisen tapoja, joissa esimerkiksi kuluttajuus, digitaalisuus ja erilaiset aktivismin muodot ovat merkittävässä osassa.

Vaikka nuorisotutkimuspäivien teemassa kansalaisuutta tarkastellaan lähtökohtaisesti nuorten omien tekojen kautta, on tärkeää huomioida myös nuorten ja yhteiskunnan valtarakenteiden välinen suhde. Millaiseen kansalaisuuteen nuoria ohjataan, kuinka kauas nuorten ääni kantaa ja millaisia vaikutuksia nuorten kansalaisten teoilla on?

Pääpuhujat

Päivien pääpuhujina toimivat Associate Professor Shakuntala Banaji (London School of Economics), professori Kirsi Pauliina Kallio (Tampereen yliopisto), Lars Hierta Professor of Political Science Michele Micheletti (Stockholms universitet) ja apulaisprofessori Arto O. Salonen (Itä-Suomen yliopisto).

Järjestäjät

XVIII Nuorisotutkimuspäivät järjestettiin Nuorisotutkimusseuran ja Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenian (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu) yhteistyönä.


Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla nuorisotutkimuksen ajankohtaisista asioista. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.