Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimuspäivät 2023

Toivon moninaisuus

Vuoden 2023 Nuorisotutkimuspäivät järjestettiin teemalla Toivon moninaisuus. Ilmastokriisin, pandemioiden, sotien, talouskriisin ja muiden huolta herättävien ajankohtaisten ilmiöiden keskellä nuoret tarvitsevat myös toivoa. Toivoa voidaan käsitellä sekä suhteessa menneeseen että tulevaan. Toivoa voi löytyä arjen pienistä asioista tai yhtä lailla koko planeettaamme koskettavista suurista teemoista. Toivo voi liittyä nuoren harrastuksiin, vapaa-aikaan tai kavereihin, samoin kuin koulutukseen, työelämään ja siirtymiin aikuisuuteen. Toivoa voidaan löytää pohtimalla niin yhteiskunnan poliittisia tekijöitä kuin tarkastelemalla moraalia tai eettisiä kysymyksiä. Päivien tavoitteena on luoda luottamusta toivon olemassaoloon.

Nuorisotutkimuspäivät 2023 järjestettiin Humanistisen ammattikorkeakoulun Helsingin kampuksella (Ilkantie 4) ja osaan tapahtumasta pystyi osallistumaan myös etänä.

Pääpuhujat

Päivien pääpuhujat olivat lehtori Dr. Philip McDermott Pohjois- Irlannista Ulsternin yliopistosta ja professori, psykiatri Dr. Olga Osokina Ukrainasta Kiovan yliopistosta. Philip McDermott käsitteli toivoa konfliktoituneessa pitkittyneessä epävarmuudessa. Olga Osokina puolestaan johdatteli lasten ja nuorten tilanteeseen sodan keskellä. Voiko sieltä löytyä toivoa?

Järjestäjät

XXII Nuorisotutkimuspäivät 2023 järjestivät yhdessä Nuorisotutkimusseura ja Humanistisen ammattikorkeakoulun Helsingin kampus.


Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla nuorisotutkimuksen ajankohtaisista asioista. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.