Hyppää sisältöön

Nuorisotutkimuspäivät 2018

Youth Cultures and Well-Being

XVII Nuorisotutkimuspäivät järjestettiin Helsingissä 5.–6.11.2018. Konferenssin teemana oli nuorisokulttuurit ja hyvinvointi ja se toimi samalla myös Nuorisotutkimusseuran 30-vuotisjuhlavuoden päätapahtumana. Konferenssin pääkielenä oli englanti.

Nuorisokulttuurien tutkimus ja ymmärtäminen ovat olleet nuorisotutkimuksen tärkeitä aihepiirejä jo 30 vuotta sitten, vuonna 1988, jolloin Nuorisotutkimusseura perustettiin. Nuorisotutkimuspäivien teema haastoi katsomaan nuorten kulttuurisia ilmiöitä ja keskustelemaan niistä sosiaalisten suhteiden, sosiaalisuuden, oppimisen, myönteisten käytäntöjen, terveyden edistämisen ja osallistumisen ulottuvuuksilla – jolloin nuorisokulttuureiden synnyttämät hyvinvointiulottuvuudet korostuvat riski- ja huolipuheen jäädessä sivummalle. Nuorisokulttuureja tarkasteltiin tapahtumassa useista erilaisista näkökulmista. Nuorisotutkimusseuran juhlavuonna ei myöskään unohdettu suomalaisen nuorisotutkimuksen historiaa ja tulevaisuutta – sekä näiden teemojen yhteyttä hyvinvointiin.

Pääpuhujat

Konferenssin pääpuhujina toimivat professori Andy Bennett (Griffith University), professori Carmen Leccardi (University of Milano-Bicocca), Sian Lincoln (Liverpool John Moores University) ja dosentti Jaana Lähteenmaa (Tampereen yliopisto).


Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla nuorisotutkimuksen ajankohtaisista asioista. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.